Iuliu-Marius Morariu, Repere ale autobiografiei spirituale din spaţiul ortodox în secolele XIX şi XX - Ioan de Kronstadt, Siluan Athonitul şi Nicolae Berdiaev, Ed. Lumen, Iaşi, 2019, 534 p. - But-Căpușan, Dacian (Yearbook (“Babes-Bolyai” University Cluj-Napoca. Faculty of Orthodox Theology), 2023)
Preacuviosul părinte Maxim (Iuliu-Marius) Morariu, tânăr şi cunoscut cercetător, cu multiple preocupări şi autor prolific1, publică sub egida pre- stigioasei Edituri Lumen de la Iaşi, excelenta teză de doctorat a sfinţiei sale, susţinută recent la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Univerităţii „Babeş- Bolyai” din Cluj-Napoca, sub îndrumarea IPS Părinte Prof. univ. dr. Andrei Andreicuţ, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, care semnează şi prefaţa.