Teodora Ilinca-Mureșanu, Sfântul Roman Melodul, „dulcele cântăreț” – Viața și opera, Editura Presa Universitară Clujeană, Cluj-Napoca, 2020, 336 p. - Morariu, Maxim (Yearbook (“Babes-Bolyai” University Cluj-Napoca. Faculty of Orthodox Theology), 2023)
Cercetările dedicate peisajului aghiografic şi sfinţilor imnografi beneficiază, datorită recent publicatei cercetări a doamnei Teodora-Ilinca Mureşanu, de o nouă contribuţie valoroasă, ce vine să aducă la lumină nu doar informaţii inedite cu privire la un mare părinte al creştinătăţii, ci şi informaţii preţioase în legătură cu dezvoltarea liturgică şi teologică a Bisericii Răsăritului.