Răzvan Brudiu, „Cu moartea pe moarte călcând”. Dimensiunea liturgic-misionară a slujbei înmormântării, Editura Felicitas, Stockholm, 2020, 340 p. - Morariu, Maxim (Yearbook (“Babes-Bolyai” University Cluj-Napoca. Faculty of Orthodox Theology), 2023)
Problema morţii e una fundamentală în discursul teologic contemporan. La nivel social, este de asemenea dătătoare de ton. Întrucât e un eveniment ce nu poate fi ocolit cu niciun chip, în ciuda tuturor încercărilor, ea a dat în decursul vremii, tonul mai multor dezbateri interesante. În spaţiul românesc, discuţiile iscate în anii trecuţi în legătură cu problematica incinerării, au contribuit la nevoia reorientării discursului tanatologic.