Iuliu-Marius Morariu, Repere ale autobiografiei spirituale din spațiul ortodox în secolele XIX și XX. Ioan de Kronstadt, Siluan Atonitul și Nicolae Berdiaev, Editura Lumen, Iași, 2019, 535 p. - Neagu, Răzvan Mihai (Yearbook (“Babes-Bolyai” University Cluj-Napoca. Faculty of Orthodox Theology), 2023)
Ne aflăm în faţa unei cărţi eveniment, iar cel care se prezintă în faţa publicului cititor, specialist sau nespecialist, este autorul Iuliu-Marius Morariu, părintele ieromonah Maxim. Acesta este, în ciuda vârstei tinere, un cunoscut om de ştiinţă, de formaţie teologică şi istorică. Prezentul op este varianta tipărită a tezei de doctorat a preacuvioşiei sale susţinută la Facultatea de Teologiei Ortodoxă din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, coordonată de Înaltpreasfinţitul Andrei Andreicuţ, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.