„Instinctul” spre adevăr, demers obligatoriu în epoca networking - Tia, Teofil (Yearbook (“Babes-Bolyai” University Cluj-Napoca. Faculty of Orthodox Theology), 2023)
Cu multă bucurie prefaţăm apariţia celei de-a XXIV-a ediţii a Anuarului Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, reprezentând cercetări ştiinţifice ale anului universitar 2020-2021. Anuarul respectă perimetrele consacrate de-a lungul timpului ale Teologiei tradiţionale, perimetrul biblic, perimetrul istoric, perimetrul sistematic şi perimetrul practic. Sunt prezente câteva savuroase recenzii şi apare, în detaliu, cronica facultăţii, realizare demnă de lăudat a domnului documentarist şi cercetător Dacian But-Căpuşan; aceasta din urmă presupune o minuţioasă atenţie faţă de fiecare eveniment al şcolii, consemnare la timp pentru a „inventaria” detaliile, fapt pentru care merită toate felicitările noastre.